Dağ kekiği nasıl muhafaza edilir?
Taze dağ kekiği nasıl saklanır? Taze dağ kekiği, mühürlü polietilene yerleştirilir ve dondurucudan ayrı olarak buzdolabında saklanır. Torbaların çok sıkı doldurulmaması önemlidir. Sürgünler serbest bırakılmalıdır.
Taze kekik dondurucuya konur mu?
Biberiye, kekik gibi çeşitli baharatları taze olarak kullanmak istiyorsanız, bu otları buz küplerine koyup üzerine zeytinyağı döküp dondurucuda saklayarak raf ömrünü uzatabilirsiniz.
Taze kekik kavanozda nasıl saklanır?
* En yeşil ve en taze seçilmiş kekiği iyice yıkayıp kurutun. * Kekiği sterilize edilmiş kavanozlara yerleştirin. * Üzerine kaliteli sızma zeytinyağını dökün ve tuz ekleyin. * Kavanozu sıkıca kapatıp serin ve karanlık bir yerde saklayın.
Taze dağ kekiği nasıl kurutulur?
Kekik dalları temiz bir bezin içine mesafeli bir şekilde yerleştirilir. Kekik daha sonra güneş ışığı almayan gölgeli ve serin bir yerde kurutulmalıdır. Kurutma sırasında kekik ara sıra kontrol edilmelidir. Bir beze yerleştirilen kekik yaklaşık bir haftada kurur.
Taze kekik ve biberiye nasıl saklanır?
Bunları iyice kuruladıktan sonra, hafif nemli bir kağıt havlu üzerine koyun ve sarın. Hava geçirmez bir kaba koyun ve buzdolabına koyun. Havaya maruz kalması yaprakların kahverengiye dönmesine neden olur. Fesleğen hariç tüm taze otları buzdolabında saklamak en iyisidir.
Taze kekik yıkanır mı?
Taze kekiği kurutmak için önce onu çıkarmanız gerekir. Ayıkladıktan sonra kekiği bol suyla durulayın. Kekiği yıkadıktan sonra bir süzgece koyun ve üstüne bir kağıt havlu koyun. Kekik nemli tutulursa dalları kararır.
Taze kekik ile neler yapılır?
Kuzu etinin baskın kokusunu maskelediği için yaygın olarak tercih edilir. Izgara, mangal veya et marine ederken bol miktarda kekik kullanmak ekstra lezzet katar. Herhangi bir sorun olmadan tüm tavuk yemeklerinde kullanılabilir. Özellikle fırında bütün tavuk pişirirken taze kekik kullanıldığında tavuğa bambaşka bir lezzet verir.
Dağ kekik hangi aylarda toplanır?
Kurutulmuş kekik yaprakları Mayıs sonu ile Eylül başı arasında toplanıp yemek pişirmede kullanılabilir. Kekikten yoğun aromatik yağlar elde etmek için yaz aylarında çiçeklenmenin ortasında hasat edilmelidir.
Taze kekik bozulur mu?
Basitçe söylemek gerekirse, baharatlar mutfaktaki diğer yiyecekler gibi bozulur. Baharatların raf ömrü 2 yıldır.
Dağ kekiği çayı nasıl yapılır?
Kekik çayı tarifini kullanmak için, 2 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze kekiğe 1 bardak kaynamış içme suyu ekleyin. Kapağını kapatıp 5 dakika demlenmesini bekleyin. Demlendikten sonra süzüp içebilirsiniz.
Kekik salamurası kaç günde olur?
Temiz ve kuru kavanozu sıkıca bastırın. Mümkün olduğunca zeytinyağı ekleyin. Steril bir sıfır kapağıyla kapatın ve ters çevirin. Bir gün bu şekilde bekletin ve sonra buzdolabına koyun. 15-20 gün sonra tüketebilirsiniz.
Kekik kaç sene dayanır?
Çok yıllık bir bitki olan kekiğin kullanım ömrü 7 yıldır. Ancak iyi bakım koşullarıyla ürün 10 yıla kadar satın alınabilir.
Taze kekik derin dondurucuda nasıl saklanır?
Altında ot çöpü varsa ayıklanır ve derin, geniş bir tencereye kaynar su dökülür. Su miktarını aşmayacak kadar kekik eklenir, suda 3-4 kez çevrilir ve büyük bir tepside soğumaya bırakılır. Soğuyan kekik tüketim için saklanır, soğuk poşetlere konur ve kışın tüketilmek üzere dondurucuya kaldırılır.
Taze kekik nasıl tüketilir?
Et yemeklerinde ve sebze yemeklerinde sıklıkla kullanılan kekik, yemeklerde kurutulmuş, salatalarda ise taze olarak kullanılır. Özellikle koyun ve kuzu yemeklerinde baskın olan et kokusunu gidermek için tercih edilir. Izgara ve mangalda kullanılan etleri marine ederken daha lezzetli olması için bol miktarda kekik tüketilir.
Dağ kekiği çayı ne zaman içilir?
Kekik çayı da insan sağlığı için oldukça etkili sonuçlar verir. Özellikle bazı hastalıkların tedavisine yardımcı olması için kekik çayı içilmesi önerilir. Kekik çayı soğuk günlerde sıcak çay olarak içilir. Yaz sıcağında buzlu veya limon dilimi formunda vücudu rahatlatmak en iyisidir.
Kurutulmuş kekik ne kadar dayanır?
Öğütülmüş baharatlar (tarçın ve öğütülmüş karabiber dahil) lezzetini bir ila üç yıl boyunca korur. Kurutulmuş yeşil otları (fesleğen ve kekik gibi) altı aydan üç yıla kadar saklayın, renk ve lezzetin solmasını bekleyin. Öğütülmüş baharatlar (tarçın ve öğütülmüş karabiber dahil) lezzetini bir ila üç yıl boyunca korur. Kurutulmuş yeşil otları (fesleğen ve kekik gibi) altı aydan üç yıla kadar saklayın, renk ve lezzetin solmasını bekleyin.
Kuru kekik nerede saklanır?
Baharatlar hava geçirmez kavanozlarda veya baharat raflarında saklanmalıdır. Cam kavanozlar yerine güneş ışığından koruyan seramik kavanozlar tercih edilmelidir. Evinizde serin ve kuru bir yer baharatları saklamak için en iyi yerdir.
Dağ kekiği günde ne kadar tüketilmeli?
Kekik çayı ne kadar tüketilmelidir? Genellikle günlük bir ila iki fincan kekik çayı içmek güvenli kabul edilir, ancak bitki çayı tüketmeden önce bir doktora danışmanız önerilir.
Kekik omru ne kadar?
Çok yıllık bir bitki olan kekiğin kullanım ömrü 7 yıldır. Ancak iyi bakım koşullarıyla ürün 10 yıla kadar satın alınabilir.